hrenfrdeites

Etno selo "Remić" - Stare kolibe b.b. Menjik, Prozor Rama

00387 36 783-204

 

 

Tri žarulje spašavaju proračun općine Prozor Rama

Tri žarulje spašavaju proračun općine Prozor Rama

Ne, nije pogreška u naslovu, nije baš za povjerovati, ali Općina Prozor Rama, unatoč silnim milijunima koje kao naknadu za potopljeno zemljište u proračun uplaćuju dvije elektroprivrede, mora štediti.

Kad se dođe do toga, onda se analizira tko najviše troši, a ti troškovi nisu potrebni, njemu se prvome uskraćuju sredstva. Po današnjem postupku, bolje rečeno naredbi  općinskog načelnika,  (citiramo riječi općinskog djelatnika koji je nazočio demontaži žarulja), danas je angažirana privatna firma koja se između ostaloga bavi montažom, a od danas i demontažom  žarulja javne rasvjete.

Naime, prije četiri godine, opet po naredbi općinskog načelnika, kao znak potpore razvoju turizma (tako su tada rekli), na račun općine Prozor Rama, uz regionalni R41B, na dijelu koji prolazi pored Etno sela „Remić“ postavljena su tri rasvjetna stupa s dvostrukim žaruljama, koje su s jedne strane osvjetljivale spomenuti put, a s druge objekt restorana u Etno selu.

Pošto je turizam, po ocjeni općine Prozor Rama, došao do te mjere da se ne može niti treba dalje razvijati, sukladno tome, potpore se ukidaju. Općinske službe, inače poznate kao ažurne i da odlično obavljaju posao za kojega su plaćene, danas su demontirale  tri žarulje javne rasvjete koje su osvjetljivale objekt u Etno selu „Remić“ sa sjeverne strane.

Otkad je razvoj ramskog “turizma“ preuzeo diplomirani politolog, za manje od godinu dana, Rama je postala turističko čudo.  Većina ramskih putova  prilagođena je za prometovanje velikih turističkih autobusa (ostao je još samo mali dio u Šćipama), smeće je davno očišćeno i ne krasi okoliš. U ekologiji se primjenjuju do sad neviđeni standardi, za čiju primjenu dozvolu traže zemlje koje su prije ekspanzije ramskog turizma bile svjetski vrh.

Nadamo se da će se uklanjanjem tri  žarulje i uštedom koju će ostavriti općina Prozor Rama, konačno realizirati davno započete projekte  izgradnje Zelene tržnice, gradske mrtvačnice, kolektora u Poniru, sortirnice otpada na Duškoj kosi kao i zgrade općine...

Ovim potezom, općina je još jednom pokazala koliko joj je stalo do ljudi koji bi se slučajno odvažili na bilo kakva ulaganja u Rami. Ovim potezom, također šalje jasnu poruku  da u Rami ima mjesta samo za članove partije ili simpatizere. Ostali neka idu gdje znaju.

Facebook Twitter Google+